Pojďme si spolu zpříjemnit sobotní den a prožít gastronomický zážitek.
Tento kurz navazuje na seminář Základní a celkové eliminace, ale může se jej účastnit každý, kdo se zajímá o zdravé stravování s vynecháním cukru, mléka a lepku. Prakticky si ukážeme, že i po vyřazení těchto surovin může být jídelníček pestrý a hlavně chutný.
A na co se můžeme těšit?
Upečeme si bezlepkový kváskový chléb, připravíme rostlinné mléko a sýr. Ukážeme si, jak se dělá domácí majonéza, vyšleháme si kokosovou šlehačku a plno dalších dobrot (viz menu).
Jídla, která společně uvaříme, v průběhu kurzu samozřejmě ochutnáme.
MENU:
Předkrm: Kvašený pohankový chléb s domácí paštikou a klíčky, pečená červená řepa s fermentovaným ořechovým sýrem
Polévka: Pórková polévka s kešu ořechy
Hlavní chod: Biftečky z bio hovězího mletého masa, zeleninové hranolky, domácí majonéza
Dezert: Čokoládová panna cotta s kokosovou šlehačkou
Během kurzu bude možnost ochutnat pampeliškovou kávu, domácí kombuchu a vodní kefír.
Kurz bude probíhat v meetingové místnosti na klinice, kde není možnost, aby všichni účastníci kurzu všechna jídla vařili samostatně. Do vaření však budou zapojeni.
Doporučení: Přineste si své zástěry nebo oblečení na převlečení, které nebude vadit, pokud si trochu zašpiníte. Nezapomeňte také krabičky na pokrmy, které nezkonzumujete na místě.