Vaření, ochutnávání, povídání o konkrétních funkčních potravinách, jejich užití a využití v terapiích. Dotkneme se i velmi používaného 5R protokolu, který může řešit mnoho chronických onemocnění (autoimunity, ekzémy, diabetes, virová a bakteriální onemocnění, …), mnoho inspirace a zodpovídání vašich dotazů… tohle vše zažijete na našem tří hodinovém snídaňovém workshopu.
Zatímco Denisa Grábner (výživová specialistka) bude vařit, Eva Hájková bude povídat o tom, co je vhodné snídat, o síle funkčních potravin, jak připravovat suroviny, jak je kombinovat, kde je sehnat, co čím nahradit, pokud máte nějakou potravinovou senzitivitu, intoleranci či alergii, jaké benefity určité ingredience tělu přinášejí, jak řešit určité deficity pomoci stravy atd.
Vy mezitím budete ochutnávat a mít možnost se ihned ptát na cokoli, co vás napadne.
Dostanete mnoho inspirace, jak na sladké snídaně, tak, aby měly vhodné složení, chutnaly dětem i nám rodičům a přinesly našim tělům živiny, tak na snídaně slané, nejrůznějšího typu.
Ukážeme si, jak připravit snídani, když ráno nestíháme a v práci pak chceme jíst něco smysluplného. A též co třeba o víkendu, když máme více času s rodinou a chceme si užít ranní snídaňový brunch.
Nakousneme téma zdravých tuků, fermentovaných potravin v ranních hodinách, klíčení, úpravu luštěnin, jak si připravit zelená smoothies a jaké nejčastější chyby lidé při konzumaci smoothies a jejich přípravě dělají.
Shrneme si základy 5R protokolu se zaměřením na podporu detoxikačních fází jater.
Dorazte s prázdným žaludkem, první snídaňový chod bude připraven! 😊
Budeme se těšit v kuchyni na Institutu Funkční Medicíny a Výživy.
S ohledem na velký zájem o snídaňový workshop a informace o funkčních potravinách, otevíráme možnost také živého vysílání s 10% slevou. Online variantu workshopu můžete zakoupit zde.