Také jste již slyšeli, že tuky jsou hlavním faktorem ovlivňující hladinu cholesterolu v krvi, tudíž jsou jedním z hlavních rizikových faktorů rozvoje kardiovaskulárních a dalších civilizačních onemocnění?
Dlouhá minulá desetiletí nám bylo doporučováno snižovat podíl tuků ve stravě a orientovat se především na tuky rostlinné. Avšak omezování tuků často paradoxně vedlo k vysoce sacharidovému stravování a nahrazování nasycených tuků nejrůznějšími rostlinnými oleji a margaríny s vysokým obsahem škodlivých mastných kyselin. Výsledkem byl raketový nárůst zánětlivých chronických procesů v organismu a s nimi souvisejících civilizačních onemocnění.
Avšak tuky není možné ve stravě opomíjet, jsou zdrojem esenciálních živin potřebných k řadě tělesných procesů, základní součástí našich buněčných membrán, hlavní substancí hormonů a nepostradatelný zdroj naší energie.
V tomto kurzu se dozvíte nejen proč bychom tuky neměli z jídelníčku vyřazovat, ale budeme se věnovat i rozdělení tuků a jejich důležitým funkcím v těle. Porozumíme esenciálním omega 3 a omega 6 mastným kyselinám a tomu, jak s nimi souvisí tvorba tělesných prozánětlivých a protizánětlivých prostaglandinů.
Dále si vysvětlíme problematiku kouřového bodu a dostanete doporučení, které tuky se hodí pro tepelnou úpravu jídla, které se hodí ve studené kuchyni a kterým tukům je nejlepší se úplně vyhnout.
Informace o semináři
- Přednášek 2
- Kvízů 0
- Přístup ke kurzu 365 dní
- Úroveň Začátečník
- Jazyk Český
- Studentů 39
- Hodnocení Ano
Pro spuštění videa zakoupeného online semináře/kurzu potřebujete mít nainstalovaný kompatibilní webový prohlížeč a rychlé internetové připojení.