Psychologie výživy se zaměřuje na to, jak hluboký vliv má mysl na tělo, pokud jde o metabolizaci potravin. Zabývá se trávením, asimilací, spalováním kalorií a veškerých funkcí těla, které jsou doslova ovlivněny stresem, uvolněním, myšlenkami, vírou, emocemi, potěšením, stravovacími rytmy, podvědomím nebo naším osobním příběhem.
Většina lidí ví, že stres má obrovský dopad na naše zdraví. Všichni jsme si vědomi stresorů v našem životě jako je práce, vztahy, zdraví, finanční problémy atd. Mnoho lidí si již ovšem neuvědomuje, že naše tělo vyvíjí stresovou reakci, i když si stresovou situaci pouze představujeme. Mezi takové stresory patří i jakákoliv vina z jídla, negativní vztah k vlastnímu tělu nebo negativní úsudek o zdravotním stavu. Naše tělo se v jakékoliv stresové situaci automaticky přepne do tzv. sympatického nervového systému, kdy se tělo dostane do stavu “útok či útěk” a funkce trávení se markantně sníží. V tomto stavu je tělo zaměřeno na přežití a trávení potravy se odsouvá do pozadí.
Na semináři vám vysvětlíme jednotlivé faktory, které metabolismus trávení ovlivňují a ukážeme vám techniky, kterými si můžete navodit klidový stav – během jídla, i mimo něj. Najdete své negativní mantry, kterými k sobě nevědomky promlouváte a přeměníte je na přesvědčení, které budou posilovat chemické pochody vašeho těla. Probudíte své nové šťastnější a zdravější já.
V rámci semináře budeme mít i společný oběd v nedaleké restauraci Jávanka, kde si některé techniky prakticky vyzkoušíme. Oběd není v ceně semináře.