Rostlinná strava, kromě nesporně pozitivních účinků na naše zdraví, přináší i rizika, která je dobrá znát a vědět, jak je redukovat. Antinutriční látky obsažené v rostlinných zdrojích potravy mohou snižovat využití potřebných bílkovin, sacharidů, minerálních látek a vitamínů, nebo mohou dokonce toxicky ovlivňovat organismus.
Vliv rostlinné stravy na naše zdraví se odvíjí od množství antinutrientů, které do sebe s potravou dostáváme. Mohou nám uškodit a přinést nepříjemnosti jak při nadměrném příjmu, tak i jednostranné stravě jako je veganství a vitariánství. Obsah antinutričních látek je možné výrazně snížit vhodnou kuchyňskou úpravou tak, aby se rostlinná strava stala stravitelnou a abychom z ní vytěžili co nejvíce.
V tomto kurzu se podrobně podíváme na to, co jsou antinutrienty a jak zacházet se surovinami, tak abychom jejich obsah co nejvíce zredukovali. Řekneme si, jak připravovat obiloviny a luštěniny, jak namáčet ořechy, proč jsou zdravé klíčky a výhonky a jak správně upravovat různé druhy zeleniny, včetně její fermentace.
Tento kurz je vám poskytnut v online podobě. Můžete si jej během jednoho roku pustit a vrátit se k němu z pohodlí domova vždy, když budete mít čas.
Informace o semináři
- Přednášek 1
- Kvízů 0
- Přístup ke kurzu 365 dní
- Úroveň Začátečník
- Jazyk Český
- Studentů 125
- Hodnocení Ano
Pro spuštění videa zakoupeného online semináře/kurzu potřebujete mít nainstalovaný kompatibilní webový prohlížeč a rychlé internetové připojení.