Sliznice našeho střeva je bariérou, která přímo do krevního řečiště propouští důležité živiny a zároveň nás chrání před vstupem nežádoucích látek do krevního oběhu. Sliznici střeva si můžeme představit jako síť s drobnými otvory, která dovnitř propustí pouze látky o určité velikosti. Pokud je však něco v nepořádku a otvory v síti se zvětší, do těla začnou pronikat látky, které tam nemají co dělat.
Tento fenomén představuje tzv. syndrom zvýšené propustnosti střev (jinak také zvýšená střevní permeabilita, z angl. Leaky Gut Syndrome) a je spojen s řadou obtíží, a to především chronických a autoimunitních onemocnění, ale i nespecifických příznaků od alergií, kožníhc problémů až po bolesti hlavy či potravinové senzitivity.
Na semináři si probereme:
- Příčiny a okolnosti vzniku syndromu zvýšené propustnosti.
- Důležitou roli střevního mikrobiomu.
- Přímé souvislosti mezi zvýšenou propustností, zdravím střev a chronickými zdravotními potížemi.
- Možnosti a dostupnost testování.
- Preventivní opatření, tzn. jak aktivně předcházet vzniku syndromu zvýšené propustnosti.
- Detailní nutriční protokol, jak postupovat při řešení propustného střeva (strava, vhodná nutraceutika, probiotika a další opatření).
Informace o semináři
- Přednášek 8
- Kvízů 0
- Přístup ke kurzu 365 dní
- Úroveň Střední úroveň
- Jazyk Český
- Studentů 56
- Hodnocení Ano
Pro spuštění videa zakoupeného online semináře/kurzu potřebujete mít nainstalovaný kompatibilní webový prohlížeč a rychlé internetové připojení.