ING. RENÁTA DAVIDOVÁ
Vzdělání a praxe
Renáta je certifikovaný výživový poradce. Řadu kurzů o výživě absolvovala ve společnosti ATAC Martina Jelínka. Dále je akreditovanou lektorkou a koučkou v oblasti zdravého životního stylu. Studium ve společnosti NutriAcademy zakončila státní zkouškou. Vydala se také cestou celoživotního samostudia a nové poznatky čerpá především ze zahraničních zdrojů – například z prací odborníků jako jsou Justin Sonnenburg, Sarah Ballantyne, Natasha Campbell-McBride, Terry Wahls, David Sinclaire a Matthew Walker. V rámci dalšího vzdělávání absolvovala kurzy Institutu funkční medicíny a výživy. Momentálně studuje ve Spojených státech amerických tréning funkční výživy Full Body Systems, který je veden mezinárodně uznávanou Andreou Nakayamou v instituci The Functional Nutrition Alliance.
Od roku 2015 se Renáta profesionálně věnuje nutričnímu poradenství. O své klienty pečuje komplexně, snaží se optimalizovat všechny aspekty jejich způsobu života a dát do pohybu změny v každodenních stravovacích, spánkových, pohybových a relaxačních návycích. Je autorkou článků o zdravé výživě a organizátorkou seminářů.
Cesta k funkční výživě
Původně Renáta vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze. Její cesta k funkční výživě vedla přes řešení těžkých zdravotních problémů dvou dcer, které trpěly atopickým ekzémem a opakovanými záněty středního ucha. Hlubší zkoumání zdravotních problémů dětí ji přivedlo k celostnímu pohledu na zdraví člověka a k zájmu o funkční medicínu, kdy je ve hře vždy více faktorů, od zdravé výživy přes práci se stresem, dostatečný spánek, nalezení správných způsobů relaxace, pohybových aktivit, až po naplňující vztahy.
Zaměření
„Specializuji se především na prevenci inzulinové rezistence – problému, který hraje významnou roli ve vzniku řady chronických civilizačních nemocí. Dále mě zajímá problematika střevní mikrobioty a zdraví střev, které je základním předpokladem správně fungujícího imunitního systému“.
Volný čas
Renáta miluje cestování a přírodu, hlavně hory. Věnuje se vysokohorské turistice, skialpinismu, běžkování a jízdě na horském kole. Pravidelně cvičí pilates. Baví ji vaření, vymýšlení nových receptů z kvalitních surovin (vždy bez cukru) a fermentace potravin včetně kváskového pečení.